Prijava

Niste otvorili lični nalog? Registrujte ste. Zaboravili ste šifru?

Otvaranje naloga

Već imate nalog? Prijavite se.

Resetovanje zaboravljene šifre

Sve moje maske

Izložbu venecijanskih maski i crteža pod nazivom „Sve moje maske“, autorke Milice Đotunović, možete pogledati u galeriji „Start'06“ Kulturnog centra „Čukarica“ do 9. maja.

0

Milica je rođena u Beogradu 1992. godine. Student je Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Interesovanje za slikarstvo pokazala je tokom gimnazijskih dana, kada je i upisala Centar za likovno obrazovanje. 

„Već deset godina se bavim slikarstvom; želela sam da upišem Likovnu akademiju, ali okolnosti su me dovele na Ekonomski fakultet, na kome završavam studije. Pored bogatog kolorita, inspiraciju za slikanje u maskama sam pronašla u njihovoj višeznačnosti, koja se istovremeno pokazuje i skriva od posmatrača. Pokazuje lepotu trenutka koja sakriva prazninu koja se krije iza. Trenutno radim na crtežima koji predstavljaju fragmente maski i za koje se nadam da će biti postavka moje sledeće izložbe“, izjavila je mlada umetnica.

O izložbi Milice Đotunović njena profesorka slikanja Vesna Knežević Simonović kaže: „Maske ukrašene ornamentima, draguljima, notnim zapisima, perjem, biserima, brokatnim i svilenim naborima, samo ističu prazninu lica koje nam se prikazuje u svom savršenstvu obmane. Bez osmeha, bez bora, grimasa i uzdaha, ove izuzetno vešto oslikane maske svedoče o idealističkoj, nepromenjivoj slici sveta koju bi bilo lepo zaustaviti u trenutku savršenstva jedne mladalačke poetičnosti.“

Ulaz na izložbu je slobodan.

Arhiva događaja