Prijava

Niste otvorili lični nalog? Registrujte ste. Zaboravili ste šifru?

Otvaranje naloga

Već imate nalog? Prijavite se.

Resetovanje zaboravljene šifre

eduTV na najvećoj IT konferenciji u Evropi – WeAreDevelopers

Ekipa eduTV-a je na WeAreDevelopers konferenciji, najvećoj IT konferenciji u Evropi, na kojoj svoja znanja i veštine predstavljaju zvezde ove branše.

0

Konferencija je počela danas u bečkoj „Marx Halle“ i traje dva dana. Došlo je preko 3.000 učesnika, a ovaj veliki skup je otvorio austrijski kancelar Kristijan Kern. Među govornicima su poznati međunarodni developeri i IT stručnjaci, kao i uspešni osnivači preduzeća.

Glavne teme predavanja su razvoj interneta i aplikacija za mobilne uređaje, a u okviru njih se diskutuje o veštačkoj inteligenciji, internetu stvari (IoT), virtuelnoj stvarnosti (VR) i proširenoj stvarnosti (AR), kao i rešenjima, šansama i izazovima u vezi sa temom „Big Data“.

Najinteresantnija predavanja su svakako bila iskustva Martina Vezovskog iz Nemačke, osnivača SAP-a, koji je govorio o tome kako će programeri promeniti budućnost našeg društva i kako ga sada menjaju. Žilijen Deko iz „EMEA“ predstavio je rezultate koje će Facebook objaviti na F8-konferenciji u San Hozeu. Najpoznatiji dizajner igrica na svetu i dobitnik više od 100 međunarodnih priznanja Džon Romero iz SAD govorio je o izazovima razvoja njegovog preduzeća „id Software“.

Među govornicima su i predstavnici PayPala, Googlea, Ubera i mnogi drugi. Na #WeAreDevs konferenciji organizovane su i tehnološke prezentacije, coding takmičenja, interaktivne developer radionice, startup pitching takmičenja i brojne mogućnosti za intenzivno umrežavanje sa donosiocima odluka IT giganata kao što su Facebook, Google, Microsoft, IBM, Uber, PayPal, SAP, Netflix, Atlassian, Dynatrace, GitHub, OLX i drugi.

Više o konferenciji možete saznati na www.wearedevelopers.com, a na ovom sajtu možete pratiti i live stream pojedinih predavanja.

Arhiva događaja