Prijava

Niste otvorili lični nalog? Registrujte ste. Zaboravili ste šifru?

Otvaranje naloga

Već imate nalog? Prijavite se.

Resetovanje zaboravljene šifre

Nevena Arsić: dizajnerka umetničkog nakita

Svaki njen udarac čekićem pretvara komade metala u prava umetnička dela. Dizajnerka nakita Nevena Arsić potiče iz umetničke porodice. U šali kaže da za nju nikada nije ni postojala druga opcija osim umetnosti. Bilo je pitanje samo koja.

Diplomirala je na Fakultetu primenjenih umetnosti kao vajar, međutim, odlučila je da kipove zameni skulpturama u malom i posveti se isključivo nakitu. Shvatila je da želi mali prostor za rad i da njeno stavralaštvo bude što praktičnije. I tako, pomoću čekića, raznih vrsta klješta i lemilica koje pozajmi od muškog dela porodice počeli su da nastaju njeni unikati.

Nevena smatra da je za dobro dizajniran nakit neophodna funkcionalnost, što znači da se lako nosi, dok je druga komponenta estetska i izražava individualnost osobe koja ga nosi jer, kako kaže, samo na taj način autorski nakit dolazi do izražaja.

Njeni komadi nakita predstavljaju prava remek-dela. Ali, Nevena nam otkriva da sam proces izrade i nije tako prefinjen. Kako nastaje njen nakit? Koje materijale koristi? Gde pronalazi inspiraciju? Šta joj je najvažnije u poslu? Šta je po njenom mišljenju ključno za uspeh umetnika? Upoznajte Nevenu Arsić u epizodi emisije Dizajn.

0.0/5

Prosledi prijatelju

Ovo će te možda interesovati. Idi na link:
https://app.edutelevision.com/nevena-arsic-dizajnerka-umetnickog-nakita